Hamas avviser all sammenligning med ISIS

25. august 2014 |  Israel Today
Forrige torsdag fortalte statsminister Benjamin Netanyahu under et offisielt besøk fra USA at: "Hamas er ISIS og ISIS Hamas. De er begge grener av samme giftige tre. Den frie demokratiske verden må stå sammen mot denne terroren."

I et intervju med Yahoo News senere samme dag, insisterte Hamas-leder Khaled Mashal på at de i motsetning til ISIS ikke er en voldelig religiøs gruppe. Vi er imot drap på uskyldige sivile, hevdet Mashal. Dette på tross av at Hamas fortsatte å angripe det sørlige Israel med bombekastere og raketter. Hvorav det ene angrepet drepte fire år gamle Daniel Tragerman.

Selv omgår Hamas fokus på charteret som oppfordrer til utryddelse av det jødiske folk. Men Hamas sin oppførsel inne i Gaza denne helgen setter dem mer i sammenheng med ISIS enn Mashal ønsker å innrømme.

Den islamske staten har blitt beryktet for sine brutalte drap på alle og enhver som ikke støtter dem i sin visjon for Midtøsten. Hamas har like lite tilgivende holdning til sin egen befolkning i Gaza.

Hamas drepte i løpet av helgen flere mistenkt (kun mistenkt uten etterforskning) i å "samarbeide" med Israel. Det kan bety flere ting, alt fra å gi informasjon til israelske militære styrker om Hamas-tjenestemenn eller rett og slett å ha kontakt med israelske jøder.

Etter henrettelsene ble den palestinske presidenten sin assistent Tayeb Abdel Rahim, tvunget til å være enig med Netanyahu om at Hamas var motbildet til ISIS på Gaza. Da Hamas tok kontroll over Gaza i 2007 ble det praktisert lignende galskap, med å kaste palestinske tjenestemenn og aktivister fra taket på høye bygninger.

FOTO: Palestinske "kollaboratører" med Israel er stilt opp mot en vegg for henrettes. (Reuters)

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.