Palestinere reddet jøder fra steinkastere

26. august 2014 |  Israel Today
Yedaya og Hadassah Sharhato ble med sin ett år gamle datter angrepet av store steiner som braste gjennom frontruten på bilen deres. Det skjedde mens de var på vei hjem i nærheten av Hebron. En stein traff Yedaya i ansiktet.

Hadassah fortalte i et intervju med nyhetsbyrået Israels Ynet, at hun begynte å skrike da hennes hardt skadde mann mistet kontrollen over kjøretøyet. "Bilen vippet over og ble liggende på siden i veien og alt ble bare helt stille".

Hadassah så en gruppe arabere nærmet seg og hun fryktet for at hennes familie kunne bli myrdet i en etterfølgende massakre. Men en av araberne, som hadde kommet fra den nærliggende byen Beit Ummar, meddelte de skremte israelere at de kun var der for å hjelpe.

Palestinerne fortsatte å hjelpe Sharhaton-familien ut av bilen og kontaktet den israelske hæren for medisinsk assistense. Yedaya ble brakt til det Israelske Hadassah Ein Kerem sykehuset med kraniebrudd, brukket kjeve, knust øyehule og blødning på hjernen.

På mandag ble også tre israelske barn lettere skadet da familiens bil ble angrepet på samme måte med steiner i ​​det østlige Jerusalem. Israelske myndigheter har vært en pådriver for å få anmeldt steinkasting som terrorisme når hensikten er å skade eller drepe. Det er slike typer angrep som jevnlig av det internasjonale samfunnet og media blir benevnt som "fredelig protest."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.