Netanjahu sliter i ny meningsmåling

27. august 2014 |  Israel Today
En offentlig undersøkelse bestilt og omtalt av Israels Channel 2 på mandag avslørte en ynkelig 38% oppslutning for Netanyahu. En lignende meningsmåling utført av Kanal 2 for en knapp måned siden, mens israelske bakkestyrker var i Gaza å kjempet mot Hamas, ga statsministeren en svimlende 82% oppslutning.

Nå spør folk seg hva som får Netanyahu til å miste 44 poeng på bare en måned. Andre meningsmålinger har vist at det store flertallet av israelerne er frustrert etter gjentatte mislykkede våpenhvileavtaler mellom Israel og Hamas. De ønsker tydelig at regjeringen gir IDF beskjed å ødelegge eller fullt utslette terrorgruppen. Disse følelsene har bare vokst seg sterkere som innbyggerne i det sørlige Israel har flyktet fra sine hjem på grunn av angrepene fra Gaza.

Hamas og gruppens allierte har skutt hundrevis av raketter og bombekastergranater inn i det sørlige Israel i løpet av de siste dagene. Tirsdag morgen alene sendte de mer enn 50 raketter, hvorav et traff et boligområde i havnebyen Ashkelon.

Raketten traff en privatbolig og familien som bor der gjentok at det var et mirakel at ingen ble drept. Det var ikke tid til å rekke frem til bomberommet fra sirene ulte til raketten traff huset.

Disse angrepene på Ashkelon resulterte i 20 lett sårede israelere og ytterligere 20-30 personer som ble rammet av sjokk. Alle ble tatt hånd om av lokale sykehus for behandling.

En nærliggende barnehage ble også truffet av en rakett, men skolen begynner først neste uke så bygningen var tom heldigvis tom.

Beboerne i området og offentlige representanter har fattet beslutning om at skoleåret ikke skal begynne som planlagt i det sørlige Israel.

I mellomtiden venter Egypt og Hamas på Israels reaksjon til det nyeste våpenhvile forslaget som er fremmet i Kairo.

Hamas har avvist flere tidligere egyptiske våpenhvile forslag fordi de ikke ønsker å foreta noen innrømmelser og heller ikke blir enige om å stanse sin rakettangrep på Israel. At Hamas kaller det nyeste forslaget "akseptabelt" er grunn nok for de fleste israelere til å være skeptisk.

Uavhengig av avtale vilkår ønsker ikke Israel å forhandle under ild. Hvis Egypt og Hamas ønsker israelerne i Kairo må Gaza sine terrorister først slutte å skyte.

Obama-administrasjonen jobber også angivelig med en egen våpenhvile forslag som skal presenteres for FNs sikkerhetsråd. Men tjenestemenn avslo å kommentere detaljene i det amerikanske forslaget. Men trolig vil det inkludere elementer av både et tidligere europeisk utkast som krever at Hamas avvæpnes og en jordansk dokument som er mer i tråd med Hamas sine krav.

USAs utenriksminister John Kerry provosert de fleste israelere tidlig i Gaza-krigen da han rådførte seg med Hamas sin allierte Tyrkia og Qatar når han skulle formulere et Gaza forslag til våpenhvileavtale.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.