Anti-messiansk gruppe deltok i ulovlig kampanje

28. august 2014 |  Israel Today
Ifølge Rabbi Eli Ben-Dahan som er viseminister for religionsdepartementet er det ulovlig for rabbinere ansatt i staten å samle inn penger til organisasjoner som aktivt prøver å hindre misjon og andre messianske aktiviteter. Viseministeren kunngjorde dette etter å ha mottatt en klage fra Hiddush, en organisasjon som protesterte mot Yad L'Achim innsamlingsaksjon.

Rabbi Abuchatzeira ble også irettesatt for å bruke sin stilling som offentlig ansatt å hjelpe til med å samle inn penger til den anti-messianske organisasjon - på en måte som er forbudt ved lov og uverdig av en offentlig rabbi. Yad L'Achim fikk beskjed om å avslutte den aktuelle annonsekampanje, samt slette linken hvor besøkende kunne foreta donasjoner til organisasjonen og samtidig få en velsignelse fra rabbien tilbake.

Abuchatzeira er nevø til Rabbi Israel Abuhatzeira bedre kjent som Baba Sali. Han er en lederskikkelse for marokkansk sefardiske jøder og en godt kjent kabbalist, med påståtte evner til å utføre mirakler gjennom bønn. Hans arvtaker, nevø Yechiel Abuhatzeira, er også kabbalist og lover også å gjøre lignende mirakler ved å be for Yad L'Achim sine givere. Dette gjør han på graven til vismannen Jonathan Ben Ussiel som døde i 1. århundre og skrev en stor del av kabbalistenes litteratur.

Yad L'Achim mirakler-for-en-dollar kampanj ble satt i gang spesielt i forhold til Tu B'Av. Denne jødiske høytiden som i år falt på den 11. august. Det sies at denne dagen etter tradisjonen skal være til velsignelse for enslige som ønsker å gifte seg. Mengder av israelerne lar seg lure ved dette.

Organisasjoner som Yad L'Achim er godt kjent for å manipulerende israelere med slike kampanjer. I løpet av årene har Yad L'Achim og andre lignende sekter lovet alt fra lange liv, til guttebarn ved fødsel ved at du gir penger.

Noen ortodokse politiske partier tilbyr også slike overnaturlige fordeler ved å stemme på dem. Dette skjer til tross for at Knesset stempler dette som forbudt gjennom lov og sier: "å banne og sverge eller gi løfter om velsignelser kan straffes med bøter og opp til fem års fengsel."

Men regjeringen har ingen hastverk med å håndheve disse lovene fordi de frykter å miste politisk støtte fra den religiøse delen av folket. Derfor kom denne ukes reaksjon mot Yad L'Achim som en stor overraskelse, Da et av Yad L'Achim mål er å forhindre jøder å komme til tro på Jesus.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.