Flere arabere i Israel gjør tjeneste for landet

27. august 2014 |  Israel Today
Statsminister Benjamin Netanyahu møtte i forrige uke en rekke av disse ikke-jødiske frivillige. Han hørte hvordan de spiller en aktiv rolle i politiet, på brannstasjoner, i akuttmedisinske tjenester, i skoler og barnehager. Netanyahu snakket med de frivillige om de utfordringene de står overfor og ble fortalt at de hadde ønske om å fullt ut bli integrert i det israelske samfunnet.

Direktøren i Vernepliktsforvaltningen, Sar-Shalom Jerbi, informerte statsministeren at flertallet av de frivillige utfører sin tjeneste innenfor arabiske nærmiljø.

Jerbi uttalte følgende om tallene i undersøkelsen: "I dag er det 3550 ikke-jødiske frivillige som gjør en nasjonal samfunnstjeneste. Sammenlignet med 2700 som gjorde det samme i fjor, er det en økning på 850 frivillige. Blant dem finnes 72 prosent muslimer, 18 prosent med drusere og bortimot 10% er kristne. For noen utgjør tjenesten å lære seg hebraisk. Det ser vi på som den viktigste barrieren for å kunne integreres videre mot arbeid og utdanning. Vår undersøkelse viser at 85% av de ikke-jødiske som gjør samfunnstjeneste deltar i arbeid og blir en del av samfunnet. Dette er fantastisk og vi ønsker å fortsette og utvikle disse programmene. Dette fordi fortrinnene det gir til lokalsamfunnet og staten Israel merkes."

Netanyahu la til: "Hver og en av dere frivillige bidrar til det israelske samfunnet på forskjellige måter. Dette har alltid vært viktig, men er nå spesielt viktig i en tid som denne. Vi advarer sterkt mot ekstremistiske uttalelser og krigersk retorikk fra ytterligående elementer som ikke representerer den israelske ånd. Det er fantastisk å se alle dere frivillige i de ulike tjenestene. Det er hjertevarmende. Dette er slik vårt Israelske samfunnet er og slik vi ønsker å se det. Jeg vil takke dere og oppmuntre dere! Følg deres drømmer. Ikke svikt dem.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.