Hamas' egne avslører seg

28. august 2014 |  Israel Today


I en pressemelding fra Shin Bet (Israel Security Agency) klargjorde etterforskningen at det ble benyttet - utstrakt bruk av moskeer og sykehus [i Gaza] til møteplasser og skjulesteder for terror. Enda verre var utgraving av tunneler, men også plassering av våpenlager og utskytningsramper i nærheten barnehager.

Shin Bet listet opp en rekke mer eller mindre avslørende uttalelser. De noterte seg navn og hjembyer på de mest pratsomme fangene som med sikkerhet merker dem som "kollaboratører" når de vender tilbake til Gaza.

- Abdel Rahman Balousha fra Khan Younis avslørte at, Alsafa og Alabra moskeene i byen fungerte som møte og samlingssteder for Hamas-terrorister.

- Muhammad Ala'a fra Khan Younis og Muwaz Abu Tim fra Bani Suheila, sa at de ble rekruttert til Hamas sine militære aktiviteter inne i moskeer på sine hjemsteder.

- Muhammad Ramadan fra Khan Younis, fortalte at hans februarøvelse som anti-tank fighter fant sted i en hall som ligger under Alshafi moskeen. Han la også til at hallen fungerer som treningsanlegg til Izzadin Al-Kassam brigaden for opplæring og øvelse.

- Muhammad Alqadra fra Khan Younis, sa at flere lokale moskeer fungerte som skjulested for krigsmateriell, våpen og tunge PKC maskingevær, samt AK-47s. Han la til at lokale skoler og sykehus som Nasser og Halal sykehus ble brukt til våpenarsenal.

- Afif Jerakh og Amad Jerakh fra Beit Lahiya sa, at et angrepstunnel ble gravd i nærheten av en barnehage.

- Muhammad Abu Daraz fra Greater Ibsan, sa at en tunnel der han arbeidet ble påbegynt rett ved siden Alfukhari klinikken som ligger nærheten av deres hjem. Daraz bekreftet at i området Hazara hvor han ble arrestert lå det en barnehage og en klinikk som skulle benyttes til å gjemme israelske ofre i tilfelle noen ble tatt i en vellykket kidnapping.

- Muhammad Alqadra fra Khan Younis, sa at det var godt kjent at Hamas ledere og deres væpnede livvakter vanligvis iførte seg politiuniformer og åpentlyst gjemte seg på sykehus.

- Marad Amr sa at før han ble arrestert, så han en av Hamas sine Toyota militærjeep blokkere inngangen til det europeiske sykehuset i Khan Younis.

Shin Bet legger vekt på at dette er bevis på at Hamas bevisst og med vilje opererer i og ved siden av sivile områder. Hamas opererer bevisst på disse stedene og dermed bruker de sivilbefolkning som menneskelige skjold. Dette gjør de for å la Israel ta skylden for eventuelle skader og dødsfall på sivile når de angriper.

Israels FN-ambassadør Ron Prosor sendte denne uken et langt brev med disse uttalelsene, samt andre bevis til Sikkerhetsrådet, og krevde at verdensamfunnet holder Hamas ansvarlig for sine forbrytelser.

"Jeg forventer at Sikkerhetsrådet høylytt fordømmer Hamas sin virksomhet" skrev Prosor. "Til tross for at Sikkerhetsrådet erkjenner at Hamas har begått krigsforbrytelser har ingenting blitt gjort ennå."

FOTO: 150 Hamas bevæpnede menn overgir seg til israelske styrker under kamper i byen Khan Younis sør i Gaza.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.