Netanjahu tror på varig fred

29. august 2014 |  Israel Today
Netanyahu avviste påstanden fra både Hamas og israelske tjenestemenn at den palestinske terrorgruppen hadde vunnet krigen. "Slaget som nå har rammet Hamas er det kraftigste siden de ble grunnlagt. Et voldsomt hardt slag. Jeg må si at vi tok også noen diplomatisk seire" - fremholdt statsministeren.

Men israelske kritikere bemerket også at Israel heller ikke har oppfylt sine mål om å demilitarisere Gazastripen. og sa - Alt en terrorgruppe trenger å gjøre for å "vinne" mot den overlegne Israel er bare å overleve skuddvekslingene.

Netanyahu var sikker på at til tross for at Hamas forsatt er en væpnet trussel, så har gruppen tapt og verdenssamfunnet er nå mer tilbøyelig til å akseptere Israels definisjon av Hamas som brutale jihadister, slik som ISIS.

Denne nye forståelsen mellom Israel, flere ledende arabiske stater og det internasjonale samfunn kan føre til nye muligheter for fred, ifølge Netanyahu.

Finansminister Yair Lapid gjentok torsdag at å oppnå en våpenhvile med Hamas ikke er godt nok. "Vi må jobbe for en demilitarisering av Gaza. Denne krigen kan ikke avsluttes kun med en våpenhvile" - sa Lapid til Israels Ynet News.

Mens regjeringen og IDF har fortalt innbyggerne i det sørlige Israel er det trygt å vende hjem, sier representanter for lokale myndigheter det motsatte. "Angivelig er det i Jerusalem nå en våpenhvile og det er ingen tvil om at også i Gaza føler de seg trygge å gå ut på gaten. Men de vet også at IDF ikke vil angripe dem nå."

Sjefen for regionrådet i Eshkol, Haim Yellin fortalte Israel National News at Hamas vil gjenoppta rakettangrepene når som helst. - Ingen får tilbake her, jeg bryr meg ikke hva Hamas eller regjeringen sier-. Vi må vet at det er en sann våpenhvile"

Borgermesteren i den hardt prøvede kystbyen Ashkelon, Itamar Shimoni, var av samme oppfatning. "Innbyggere i sørlige Israel ønsker å se et nøyrtalisert Hamas, men tydeligvis vil det ikke skje,» sa han. "vi har mister 64 soldater og fire sivile. Og vi har sitte nesten to måneder i tilfluktsrom og må svelge et ny alvorlig økonomisk baksmell. Vi forventet mye mer enn dette."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.