Store kostnader for Israel under Gaza krigen

1. september 2014 |  Israel Today
Flere departement understreket denne uken at deres budsjetter vil bli hardt rammet i kjølvannet av krigen. Netanyahus regjering har det allerede vanskelig med å sette sammen sitt nåværende skjøre statsbudsjett.

På søndag godkjent regjeringen en forsiktig 2 prosent kutt i budsjettet for å kunne betale for krigen og sette av penger til å reparere skadene det sørlige Israel har måtte tåle etter tusenvis av Hamas raketter.

Hvert av de største departementene vil miste mange titall millioner shekel fra sine budsjetter. Eneste unntak er Forsvarsdepartementet som vil motta NIS 1,5 milliarder (USD $ 420 millioner) til å dekke de høye kostnadene ved tusenvis av rakettavskjæringer, drivstoff for tanks, mat og våpen for 60.000 soldater. Rehabiliteringen for sørlige Israel beløper seg til NIS 2,7 milliarder (USD 750 $) over fem år.

Noen hevder at siden Israel stanset krigen før Hamas ble helt nedkjempet, vil det bli nye kamper kun innen 2-3 år. Så da vil regionen igjen bli utsatt for ødeleggelse før de fullt ut har blitt rehabilitert etter årets ødeleggelser.

Det er også spørsmålet om det er en generell mangel på sikkerhet. Mange innbyggere i det sørlige Israel har fortsatt ikke kommet seg tilbake i sine egne hjem. Mange utrykker stor engstelse. Den langsiktige effekten av Gaza-krigen (og unnlatelse av å eliminere Hamas 'evne til å true Israel) er at befolkningen i de sørlige regionene vil kunne synke og gjøre en vanskelig økonomisk situasjon enda verre.

---------------- Denne sommeren har innbyggerne i Israel sørlige områder blitt rammet hardt økonomisk og i tillegg sliter de følelsesmessig etter raketter fra Gaza. Vi i Israel Today ønsker å bidra til under slike vanskelige tider og hjelpe med oppbyggingen av livene til mer enn én million innbyggere i Israels sør.

 

Trykk på linken for å se produkter laget i det sørlige Israel. Kjøper du her støtter du økonomien for regionens innbyggere

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.