Rabbinatet ønsker offisiell bønn for kollaboratører

2. september 2014 |  Israel Today
Forespørselen ble gjort av lobby'en For Jødiske Verdier som hevdet at helt siden Israels opprettelse har rettferdige arabere satt sitt liv på spill for å gi viktig informasjon til tjeneste for den jødiske staten.

Under sommerens Gaza-krig henrettet Hamas anslagsvis 20 påståtte "foræderer" på en brutal måte. Disse kollaboratører "fortjener å bli velsignet» skrev gruppens styreleder Ofer Cohen. Han la til at palestinerne som risikerer livene sine på denne måten "viser takknemlighet til det jødiske folk."

I en kommentar til det israelske nyhetsbyrået NRG, forklarte Cohen at  "til tross for det faktum, at vi snakker om hjelp fra hedninger, som kanskje ikke setter pris på betydningen av disse bønnene" - er det viktig at Israel grundig vurderer denne saken.

Cohen bemerket at før og under den siste Gaza-krigen, har det vist seg at hjelpen fra "sammarbeidspartnerne" er betydelig. De har på sin egen måte skapt et "blodsbånd" til Israel. "De fortjener å bli anerkjent for dette" uttalte han.

I en slik tid da den islamske staten og Hamas slakter sine egne folk vil det være et kraftig signal fra Israel, at de offentlig anerkjenner og velsigner sine palestinske samarbeidspartnere gjennom den samme bønn som for israelske soldater.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.