Fransk parlementariker: Israel i første rekke for jihadistene

4. september 2014 |  Israel Today
Habib bemerket i sitt brev at den franske regjering tidlig i Gaza krigen uttalte at de: "Fullstendig identifisert med Israel og deres rett til å forsvare sine borgere. Vi selv har forhindret en rekke anti-Israel og anti-semittiske demonstrasjoner for å endre Frankrikes holdning til Israel."

Fabius var ikke fornøyd med denne nye utviklingen. "Du snakker om en massakre på Gaza og dere snakker om en mangel på visjon" - Anklaget Habib utenriksministeren. "I stedet for å bidra til å roe ned situasjonen, heller du bensin på bålet."

Habib la vekt at det var en slik oppfordring som førte til skytingen på en jødisk skole i mars 2012. Den muslimsk drapsmannen, Mohammed Merah, som senere erkjente drapene uttalte at hans motivasjon var hevn fordi: "jødene dreper våre brødre og søstre i Palestina."

Habib tok også opp problemet at vestens kritikk av Israel "manglet proporsjoner" som Fabius gladelig gjentok. "Du glemmer at uten Iron Dome, ville tusenvis av raketter blitt avfyrt mot Israel og ført til hundrevis av dødsfall. Ville det ha gjort Israels reaksjon mer balansert om Iron dome ikke hadde slik suksess?" funderte Habib.

"Hvem er i virkelighet ansvarlig for denne tragedien på Gaza?" spurte Habib sin utenriksminister. "Er det den som angriper sivile mens de gjemmer seg i skoler eller er det de som gjør alt for å unngå sivile tap?"

Habib understreket at trusselen som israelerne står ovenfor fra Hamas også vil være den Frankrike og Vesten utsettes for. "De jihadister som angriper Israel i dag er de samme som bortfører kristne jenter i Nigeria, slakter Alawites i Syria og henretter homofile i Somalia" skrev Habib. "De er de samme ekstremistene som undertrykker kvinner i Irak, halshugger vestlig journalister og truer kristne og yazidier."

Habib avsluttet med å oppmuntre Fabius og Vesten til å "åpne øynene sine! Denne bølgen [av terror] vil nå hjertet av Europa. I kampen mot disse onde kreftene, er Israel de første som rammes."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.