Såret syrisk gutt kom til Israel på esel

9. september 2014 |  Israel Today
Gutten og hans familie fikk alvorlige skader under bombing av deres nabolag i Damaskus under den pågående borgerkrigen i Syria.

Han ble forblindet og armene ble alvorlig skadet i beskytningen. Leger ved Ziv Medical Center i det nordlige Israel fortalte til Israel Today guttens opprivende historie.

Først kom familien veien fra Damaskus til Libanon. Der amputere leger den ene armen, men var ikke i stand til å gjøre mer. Gutten ble dimitert fra det lokale sykehuset, men familien var ikke i stand til å gå tilbake til Damaskus på de blokkerte veiene under kamphandlinger.

Guttens bror var desperat og bestemt. Han besluttet å ta med sin bror til Israel. Da de nådde den syriske siden av Hermonfjellet satte den eldre gutten sin lillebror på et esel. De ​​startet den vanskelig forseringen over grensen. Til sin overraskelse ble de tatt godt imot av israelske soldater som umiddelbart kjørte dem til Ziv Hospital.

Legene på sykehuset fortalte oss at deres ferske syriske pasient har blitt overveldet av behandlingen han fått i Israel. Mens gutten og hans bror bekymret seg for sin familie, uttrykker de hele tiden takk for de israelske legene og sykepleierne som uselvisk gir kjærlighet og omsorg. Med tanke på hva de blir oppdratt til å tro om Israel, kunne de ikke drømt om bedre avsluttning på sin krevende reise.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.