Kan man stole på Qatar-finansierte fredsmeklere?

14. september 2014 |  Israel Today
Hvis Mueller sin vurdering, som deles av mange, er riktig så er Qatar et upålitelig regime som man absolutt ikke bør stole på av de som søker fred i regionen. Likevel er det nettopp dette USAs ledende politikere og diplomater gjør.

Det er allerede nevnt at under sommerens Gaza krig søkte politikeren Nancy Pelosi Qatar om råd hvorvidt en kunne stole på Hamas.

USAs utenriksminister John Kerry fyrte opp Israel da han søkte sjeikstaten om råd i utformingen av det første og mislykkede våpenhvileforslaget fra Obama-administrasjonen.

Israelske tjenestemenn spør seg nå om troverdigheten til USA sin leder for Midtøstenforhandlignene Martin Indyk (bildet), etter at The New York Times avslørte at hans arbeidsgiver, Brookings Institution, mottar en betydelige del av sin finansiering nettopp fra Qatar.

"Det faktum at qatarske myndigheter er en stor giver til den respektabele tenketanken i Washington reiser en hel del spørsmål," sa en offentlig tjenestemann til The Jerusalem Post.

Det hvite hus avviste i forrige uke påstanden da blant annet fordi Iran i sin voksende koalisjonen med den islamske staten (tidligere ISIS) anses å være den ledende sponsor av terrorisme.

Så hvorfor vil den samme amerikanske regjeringen ikke bare passisvt, men aktivt søke hjelp, både økonomisk og i form av informasjon fra en nasjon som er åpent medvirker til noen av regionens mest ondskapsfulle og kompromissløse jihadister?

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.