Skolebuss angrepet i Jerusalem

22. september 2014 |  Israel Today Stab

Arabiske steinkastere angrep en buss full av jødiske skolebarn i nærheten Jerusalems gamleby på søndag morgen. Det ble noen skader på bussen, men ingen barn ble fysisk skadd.

Angrepet skjedde i dalen mellom gamlebyen og Oljeberget. Barna var på en ekskursjon på tidspunktet for angrepet. Overfallsmennene klarte å knuse en del av bussens frontrute og en rekke skrekkslagne barn ble behandlet for sjokk.

Angrepet var det siste i hva de israelske medier har kalt for «den stille intifada». I juli og august ble det utført så mye som 152 angrep på jødiske innbyggerne i Jerusalem. Dette er angrep som er registrert hos politiet. Volden ser ut til å eskalere også mens septembermåned nærmer seg slutten.

Politiet har arrestert hundrevis av lokale arabiske innbyggere som trolig er involvert i angrepene. Noen av de mistenkte gjerningsmennene er så unge som ni år gammel.

Ordfører Nir Barkat har lovet å fortsette motstanden til freden er gjenopprettet i alle bydeler i hovedstaden, men mange frykter at myndighetene ikke vil virkelig gjøre det som er nødvendig for å få avverget at terrorister utøser jødisk blod.

«Inntil blodet flyter er det ingen som kommer til å utføre de tiltakene som trengs for å få avslutte denne volden» skrev Orly Goldklang, assisterende redaktør av israelske avisen Makor Rishon.

Faktisk har dette blitt en vanlig kritikk av israelske myndigheter i årevis. Vanligvis har politiet og hæren ikke gitt grønt lys til å svare i den grad for å unngå at israelere blir drept eller såret.

«Hvis vi ikke kommer sans og samling snart, vil det bare være snakk om tid før volden eskalerer» advarte spaltist Nadav Shragai i den daglige Israel Hayom.

FOTO: Illustrasjon.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.