Muslimske land mener Israel ikke har rett til å forsvare seg mot terror

24. september 2014 |  Israel Today Stab

Representanter for muslimske stater som deltar i et møte i FNs menneskerettighetsråd i Genève denne uken stilte spørsmålet om Israels rett til å forsvare seg militært mot palestinsk terrorisme.

Representanten fra Pakistan insisterte på at det var «moralsk avskyelig» og «ulovlig» å fremstille Gazakrigen i sommer som selvforsvar. De forente arabiske emirater var enige og hevdet at som okkupasjonsmakt har Israel ingen rett til å bruke militær makt til selvforsvar.

Totalt 30 nasjoner brukte hendelsen til gyve løs på Israels aksjon med navnet Operation Protective Edge på Gazastripen i sommer. Blant dem var land som Venezuela, Irland, Kina og tidligere nevnte Pakistan, samt De forente arabiske emirater.

Israel og en rekke innflytelsesrike vestlige makter har allerede vurdert FNs menneskerettighetsråd til å være upålitelige og hyklersk og legger ikke for stor vekt på de muslimske lands sine uttalelser.

I tillegg til å være et råd med medlemsland dominert fra Organization of the Islamic Conference (OIC) og som kritiserer Israel for brudd på menneskerettighetene samtidig som de ignorerer brudd i sine egne dominaser som for eksempel den Palestinske Autoritet.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.