Mirakler i krigens hete

25. september 2014 |  Michael Selutin /Barry Rosenfeld

Israelske kriger er kjent for overnaturlige hendelser som ofte visker ut skillet mellom det materielle og det åndelige. Dette var også tilfelle under Gazakonflikten da tre ulike «mirakler» ble gjengitt i israelske media. Det første ble rapportert av en israelsk soldat som var utplassert for å betjene forsvarssystemet Iron Dome («Jernkuppelen»).

– En rakett ble avfyrt fra Gaza (i retning Tel Aviv), og Iron Dome kalkulerte nøyaktig banen den fulgte, sier han. – Vi vet hvor disse rakettene kommer til å landet, ned til en radius på 200 meter. Denne spesielle raketten kom enten til å treffe Azrieltårnet (der det også er et kjøpesenter), Kirya (tilsvarer Pentagon i USA) eller jernbanestasjonen. Uansett så ville hundrevis av mennesker bli drept.

– Vi avfyrte den første forsvarsraketten, men den bommet. Den andre likeså. Dette skjer veldig sjeldent. Jeg fikk sjokk. Nå hadde vi bare fire sekunder igjen før raketter ville slå ned, og vi informerte nødetaten om at de måtte være klare til å ta seg av en mengde døde. Plutselig viste Iron Dome oss at det kom en sterk vind fra øst. Den sendte raketten til havs. Vi var alle helt himmelfalne. Så reiste jeg meg opp og ropte: – Det finnes en Gud! – Jeg så dette miraklet med mine egne øyne. Jeg så Guds hånd som sendte raketten til havs!

En annen episode gjaldt en gruppe soldater som gikk inn i et hus på Gaza for å lete etter raketter. Der sto de plutselig foran en kvinne med et selvmordsbelte om livet. Plutselig løp hun mot dem. En av soldatene sa automatisk ordene i en gammel jødisk bønn som blir sagt når en stå overfor døden: «Shema Yisrael...» («Hør, Israel! Herren er vår Gud, Herren er én» (5. Mos 6,4) Da kvinnen hørte denne bønnen kastet hun av seg beltet og flyktet. Det viste seg at hun var jøde og hadde giftet seg med en palestiner. Hun forsto bønnen og løp sin vei i panikk.

I det tredje «miraklet» var en gruppe ultraortodokse jøder ute for å høste inn hvete, som de skulle bruke til matzoth (usyret brød) i neste års påskefeiring. De måtte gjøre dette før Rosh Hashanah (det jødiske nyttår som er i september). Grunnen er at neste år er et Shmita eller sabbatsår som er hvert sjuende år. Da skal markene ligge brakk. En slik åker fant de i Kibbutz Sufa ikke langt fra grensen til Gaza. Mens rakettene suste over hodene på dem gikk de ut på marken for å hente avlingen og laste hveten på lastebiler.

Tre dager senere dukket 13 palestinske terrorister opp av en tunnel på den samme åkeren. Da oppdaget de at «hvetekamuflasjen» deres var forsvunnet på mystisk vis. Uten denne kamuflasjen ble de raskt oppdaget av israelske styrker. På den måten unngikk en nok en tragedie. Sannelig, «Han blunder ikke og sover ikke, Israels vokter» (Sal 121,4).

Denne artikkelen er publisert i September utgaven av Israel Today på norsk. Trykk på fanen "abonner" og du får tilsendt 11 eksemplar av magasinet hvert år for kroner 590,-

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.