Obama: Ikke bruk den Israelsk-Palestinske konflikt som unnskyldning

28. september 2014 |  Israel Today Stab

USAs president Barack Obama sa før sin tale i FNs generalforsamling forrige uke at den arabiske og muslimske verden må slutte å bruke den israelsk-palestinske konflikten som en unnskyldning for alle Midtøstens problemer.

I flere tiår har arabiske ledere og ikke få vestlige makthavere, hevdet at mangelen på en tostatsløsning er årsak til den israelsk-palestinske konflikten. Før den er et faktum umulig å løse alle andre problemer i Midtøsten regionen .

Obama sa at han nå imotsetning til for ett år siden ser anderledes på situasjonen. -Situasjonen i Irak, Syria og Libya viser oss at det er en illusjonen å tro at den arabisk-israelske konflikten er hovedkilden til problemene i regionen- sa den amerikanske lederen. -Altfor for lenge har dette blitt benyttet som unnskyldning for å distrahere folk fra sine egne problemer.-

To dager senere prøvde palestinske lederen Mahmoud Abbas å imøtegå Obamas holdning ved å svartmale sommerens Gaza-krig som den mest destruktive og knusende inferno i moderne historie.

Washington ble ikke imponert. -President Abbas sin tale, inkludert den offensive karikaristikk er dypt skuffende og noe som vi avviser- sa utenriksdepartementets talskvinne Jen Psaki. -Slike provoserende uttalelser er imot sin hensikt og undergrave arbeidet med å skape en positiv atmosfære og gjenopprette tillit mellom partene.-

På tross av Abbas sin triade gjorde Obamas det klart i resten av talen at han vil fortsette å presse Israel til å innrømme krav fra den palestinske ledelsen uansett hvor vanskelig og fiendtlig situasjonen blir.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.