La oss snakke om Sverige

6. oktober 2014 |  Tsvi Sadan

På slutten av soningsdagen (Yom Kippur), den aller helligste dagen i den jødiske kalenderen, avholdt Sveriges nye statsminister, Stefan Løfven sin innvielsestale. Han annonserte at Sverige vil være det første store europeiske landet som anerkjenner staten Palestina.

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman svarte med å si at Løfven hadde feilet i sitt studie av problemet og forstår ikke at hindringen for fred de siste 20 årene har vært de palestinske selvstyremyndighetene og ikke Israel. Lieberman viste sin misnøye ved tilkalle den svenske ambassadøren til en alvorlig diplomatisk samtale.

Det er ikke overraskende at Sverige som har ledet an i europeisk fromhet også ønsker å føre en anti-Israel politikk som er maskert som et ønske om fred.

Den såkalte fromheten og anti-Israel politikken kan virke som et uatskillelig par. Det finnes flere eksempler på hvor groteskt det blir når man i sitt forsøk på å gjennomføre et liberalt verdensbilde kommer ut av kontroll.

Voldtektene i Sverige har økt eksepsjonelt de siste to tiårene. I dag er Sverige bare slått av Lesotho i antall voldtekter per innbygger med sine 63 voldtekter per 100.000 innbyggere. Arbeidet med å konfrontere problemet har vært bisarr for å si det mildt. 77 prosent av alle voldtekter i Sverige har blitt tilskrevet muslimske innvandrere ifølge De Grønnes Magda Rasmusson som konkluderte med at siden "menn står for den største andelen av forbrytelser og seksuell vold , vil det være mer hensiktsmessig å diskutere utvisning av menn generelt, snarere enn utvisning av innvandrere."

For å klargjøre; ifølge den svenske feministen kan problemet med voldtekt i Sverige løses ved å bannlyse menn.

Selv om de fleste svensker er klar over problemet med islamisering i sitt eget land, er de fortsatt overbevist om at multikulturalismen har produsert bedre samfunn enn det gamle homogene Sverige. Kanskje det er av denne grunn at erkebiskopen av Sverige, Antje Jackelén, valgte som sitt motto uttrykket "Gud er større". Noe som høres mistenkelig ut som "Allahu akbar" og sannsynligvis er ment å berolige både muslimer og kristne.

Jackelén og Løfven har tydeligvis valgt å satse på sin tro på multikulturalisme som i dagens Sverige betyr integrasjon med islam. Det er denne nye idealismen som presser Sverige til å overse sine rettslige prinsipp som de vanligvis står for og orfre det for de udemokratiske autokratier i Midtøsten.

For første gang ble en svenske, nemlig kunstneren Dan Parker, fengslet for å utøve en av de viktigste av alle verdier: ytringsfrihet. Parker ble dømt til seks måneders fengsel for ærekrenkelse og for å fremme hat mot en etnisk gruppe. I alt ble åtte av hans malerier konfiskert av myndighetene. Hans fengsling er sett av mange som bevis for en gradvis tap av frihet i Sverige.

Til motsetning hadde ikke Oldsaksamling i Stockholm noe problem å huse forestillingen "Snøhvit og Sannhetens galskap", en utstilling med den svensk-israelske kunstneren Dror Feilers. Utstillingen besto av en blodpøl hvor det fløt liten hvit båt med portrettet av Hanadi Jaradat, en kvinnelig palestinsk selvmordsbomber. Til tross for protester fra den israelske ambassadøren, som selv ble så opprørt over å se en selvmordsbomber utkledd som Snøhvit, ønsket ingen å fjerne utstillingen av kunstneren med velkjente anti-israelske holdninger.

Hva har disse eksemplene med å gjøre med Sveriges vilje til å bli det første store europeiske landet som anerkjenner "staten Palestina"?

Disse eksemplene viser at Sverige har i sin politisk korrekthet avlet frem en ukritisk støtte for palestinernes sak. Faktisk, hvis erkebiskopen av Sverige har akseptert islam på en eller annen måte hvorfor skal statsministeren spenne bein for det?

Sverige som Europas flerkulturelle spydspiss følger en godt anlagt kurs som til å slutt vil ende opp i en muslimsk stat. Som igjen vil hate Israel med samme villskap fremvist av muslimer idag som åpent lover å utslette den jødiske staten.

I lys av dennne kunngjøringen fra statsminister Stefan Loefven rett før forsoningsdagen, er nok det et signal om at Sverige har forpliktet seg til verdier som i siste instans vil motsette seg Israels ønske om å forbli en jødisk stat.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.