Tempelplassen: Sammenstøt førte til 4 skadde politimenn

8. oktober 2014 |  Israel Today Stab

Arabiske muslimer gjennomførte et bakholdsangrep på noen jødiske og flere ikke-muslimske besøkende som var i ferd med å gå på området på Tempelhøyden onsdag. De besøkende vandret på Tempelplassen som en innledning på den bibelske høytiden Sukkot, bedre kjent som løvhyttefesten.

Sukkot er en av tre bibelske høytider der Israels folk ble befalt å komme til Jerusalem og gå opp på Tempelhøyden. Mange forholder seg fortsatt til dette påbudet. Eller, de prøver å holde dem i det minste.

For mer enn det siste tiåret har muslimsk mobb som oppholder seg på det hellige berget utøvd vold hver gang jøder prøver å gå opp for å ære G-d ved sine feiringer.

Sukkot er sett på som høytiden med de verste konfrontasjoner mellom jøder og muslimer. Onsdag ble ikke annerledes. I det øyeblikket at en enslig gate ble tilgjengelig for ikke-muslimer begynte maskerte muslimer kastingen av brannbomber og stein mot de jødiske besøkende og politet.

Minst fire politi ble såret i den påfølgende kampene.

Til slutt var politiet i stand til å tømme gaten for bråkmakere og gjenopprette orden på Tempelhøyden slik at det hellige stedet kunne holdes åpen for besøkende resten av dagen.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.