"Fremmed makt "bak eksplosjon ved atomanlegg i Iran

10. oktober 2014 |  Israel Today Stab

Eksplosjonen som tilsynelatende ødela et topp hemmelig atomanlegg i Iran tidligere denne uken, ble angivelig forårsaket av en fremmed makt.

Ifølge europeiske diplomater, avslører den Kuwaitiske avisen Al-Rai at Israel står bak eksplosjonen på Parchin militære område, som ligger 30 kilometer sørvest for Teheran. Ifølge avisen beordret Iran Hizbollah-terrorister i Libanon å plante bomber langs den israelske grensen som en reaksjon på handlingen. To israelske soldater ble såret i en av disse eksplosjonene tidligere denne uken.

Vestlige etterretningsorganisasjoner mener Parchin området ble brukt til atomprøvesprengninger og som lagring for atomstridshoder til Irans langdistanseraketter. Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) sine inspektører har lenge blitt nektet adgang til området.

Eksplosjonen som ødela Parchin var massiv. Ulike meldinger forteller at vinduer ble knust opptil 15 kilometer unna. Satellittbilder støtter opp påstander om at eksplosjonen er et resultat av et angrep og viste en nesten total ødeleggelse av anlegget.

Israels regjering nekter å sende ut en offisiell uttalelse om hendelsen, men statsminister Benjamin Netanyahu har i de siste ukene gjentatt sine alvorlige advarsler om at Israel ikke vil akseptere noe atomvåpen Iran.

FOTO: Israels statsminister Benjamin Netanyahu advarer FNs generalforsamling om farene ved et kjernefysisk Iran. (2013)

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.