Opprørere benyttet moskeen på Tempelhøyden til våpenlager

13. oktober 2014 |  Israel Today Stab

Politiet har sett seg lei på gjentatt muslimsk vold på Tempelhøyden. Derfor overrasket politistyrker mandag flere bråkmakerne som forberedte seg på å angripe ikke-muslimske besøkende og låste dem inne i Al Aqsa-moskeen.

Arabiske muslimer har brukt det hellige stedet som base for sine angrep på jøder og kristne hele denne uken mens Israel feirer den bibelske høytiden Sukkot.

Politiet sin etterretning indikerte at pøblene mente å eskalere volden på mandag, da de avslørte at opprørerne hamstret et stort antall steiner, brannbomber, jernstenger og andre improviserte våpen inne i Al Aqsa-moskeen. Muslimene hadde også satt opp barrikader for å hindre at moskeen ble stengt for dem.

Umiddelbart etter morgenbønnen på mandag stormet en betydelig antall politi pøblene og etter en kort trefning klarte de å fjerne hindringer og stengte dørene til Al Aqsa-moskeen. Pøblene ble fanget og lot dermed de ikke-muslimske besøkende på Tempelhøyden være i fred.

Hendelsen viser også at muslimske styresmakter ikke bryr seg om at egne helligdommer benyttes til lagring av våpen eller som skjul for kriminelle, men de er veldig raske til å fordømme jøder og kristne som ønsker å benytte Tempelplassen til bønn.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.