Jødiske og kristne ledere: USAs luftangrep mot ISIS utilstrekkelige

13. oktober 2014 |  Ryan Jones/Israel Today Stab

Folk i Irak og Syria fortsetter å dø i tusenvis og de USA-ledede luftangrepene mot den islamske staten (tidligere kjent som ISIS) er rett og slett ikke nok til å dempe blodbadet, sa flere jødiske og kristne ledere i Jerusalem mandag.

Mens israelere og tusenvis av kristne pilgrimmer feirer løvhyttefesten i Jerusalem er rundt 12.000 kurdere under beleiring i den syriske grensebyen Kobani.

Kurdiske styrker har klart å stanse ISIS på kort sikt, men mange frykter om det ikke gi militær assistanse straks vil byen falle og kurderne som bor der vil bli slaktet i hopetall.

Filantropen, diplomaten og nåværende president i World Jewish Congress, Ron Lauder, sa at dette er en berettiget frykt.

- De amerikanske luftangrep kan virke til en viss grad. De kan holde trusselen i sjakk, men ærlig talt, luftangrep er ikke nok, sa Lauder under en pressekonferanse i Jerusalems nye Pais Arena. - Dessverre om noe ikke blir gjort i løpet av de neste 24-48 timer vil en massaker finne sted.

Lauder avsluttet med å klage på at den nåværende situasjonen er - et vitnesbyrd om en uvilje til å stå opp for andre som er under press.

Dr. Jürgen Bühler, direktør i Internasjonale Kristne Ambassade i Jerusalem (ICEJ)var enige om at mye mer må gjøres for å beskytte kurderne, men også millioner av kristne, yazidier og andre minoriteter fra å bli liggende under for den islamske trussel.

- Som tysker, vil jeg påpeke at da Tyskland var undertrykt av naziregimet var det en oppofrende militær intervensjon fra hovedsakelig USA som reddet Europa fra å bli et helt annet samfunn enn det er i dag, sa Bühler. - Verden må gjøre tilsvarende med situasjonen i Midtøsten.

Fader Andrew White, som kalles "Vicar of Baghdad" (Baghdads prest) har vært øyenvitne til mange av ISIS sine grusomheter, var enda mer tydelig i sin beskrivelse av situasjonen.

- Den USA-trente irakiske hæren som ble igjen for å forsvare landet er "ubrukelig" ifølge White. Han var klokkeklar på at situasjonen har nådd et slikt punkt at bare er en overveldende internasjonal styrke vil kunne gjenerobre fred og stabilitet i regionen igjen.

- Det må være det internasjonale samfunnet. Og det må være USA. Slippe bomber fra himmelen er ikke nok. Vi trenger tropper på bakken også, sa White.

Lauder og White er i Jerusalem som talere ved ICEJ sin fering av Løvhyttefesten. Israel Today vil i neste magasin gi en utvidet rapport fra disse jødiske og kristne lederne som ønsker å sette fokus på og demme opp for den islamske forfølgelsen i Midtøsten.

Tirsdag kveld talt statsminister Benjamin Netanjahu til ICEJ sin deltakere i den store arenaen i Jerusalem via storskjerm. Han takket deltakerne og gjentok at de var Israel beste venner av den jødiske nasjonen

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.