Israel gir nødhjelp til...ja California!

30. oktober 2014 |  Israel Today Stab

I California har det pågått en katostrofal tørke i tre år, noe som har kostet staten minst $ 2200 millioner og forlatt 500.000 dekar produktivt jordbruksland helt brakk.

Så hvor fikk California vende seg til for å få hjelp? Ikke til Obama og Hvite Hus, men til Israel. Landet som er verdens mest anerkjent ekspert på vanning og bruk av vann.

Californias guvernør Jerry Brown har nettopp inngått en strategisk samarbeidsavtale med Israels statsminister Benjamin Netanyahu om å motta hjelp fra Israel.

Prof. Eilon Adar, en verdenberømt ekspert på grunnvannssystemer vil arbeide for å hjelpe staten med å utarbeide løsninger på problemet. Prof. Adar besøkte San Fransisco og Silicon Valley med omvisning på avsaltingsanlegg i Nord-California. Adar deltok også i en delstatskonferanse hvor en haug med alle mulige teknologiske løsninger ble presentert.

Om vi har klart å overvinne vannspørsmål i Midtøsten kan vi gjøre det hvor som helst i verden, sa Prof. Adar. - Likevel, (for å løse problemet) vil de trenge å forbedre styring og effektivitet av vannmarkedet, samt øke og optimalisere koordinering mellom vann leverandørene.

Han har rett. Israel er det eneste landet i hele Midtøsten som er selvforsynt med vann. Og det gjorde de selv i med vanskelige omgivelser.

- Vi står i fronten videre vedrørende vannproblemet. Vi ser også på promoteringen av Israel som en del av løsningen og allierer oss med denne ekspertisen som kan komme til å hjelpe oss med vårt behov, sier Andy David som er Israels konsul til California.

- Jeg håper Demokratene i California vil huske på hvem vennene deres er når de stemmer på president Obamas anti-Israel og pro 'Palestina' agenda. Et Israel som blir presset til et minimum kommer ikke til å være mye til ressurs for verden, avslutter David.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.