Minister Liberman: Forhandle i Midtøsten er vanskeligere enn flatpakker fra Ikea!

31. oktober 2014 |  Israel Today Stab

Den svenske regjeringen ble torsdag det første E.U. landet som offisielt anerkjente den palestinske staten og ønsker å fremskynde sluttstatusforhandlingene med Israel.

Den nyvalgte svenske statsministeren Stefan Löfven annonserte under innsettelsen den 3.oktober at regjeringen ønsket å anerkjenne staten, men at de skulle følge opp dette så raskt trodde ingen.

- Noen vil hevde at dagens beslutning kommer for tidlig. Jeg er redd det er for sent , skrev utenriksminister Margot Wallström i den svenske avisen Dagens Nyheter. - Det siste året har vi sett hvordan fredsforhandlingene nok en gang har stoppet opp og hvordan beslutninger om nye bosetninger på okkupert palestinsk land har hindret en tostatsløsning. Noe som har resultert i at volden har returnert til Gaza.

Wallström skriver at målet med anerkjennelsen er å støtte moderate krefter blant palestinerne. Det kan gjøre fremtidige forhandlinger bedre og gi unge palestinere et håp om en fredelig løsning på konflikten.

Israel har offentlig protesterte på det svenske rushet, som flere mener er å fôre urealistiske forventninger til palestinsinerne om få til en avtale med det internasjonale samfunnet, men uten å involvere Israel.

- Det er for ille at regjeringen i Sverige har valgt å vedta slike tiltak som gjør mye skade og ikke har noen fordeler. Sverige må forstå at relasjoner i Midtøsten er mye mer komplisert enn å bygge flatpakker fra Ikea, sa den Israelelske utenriksminister Avigdor Liberman.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.