Når en jøde ber på Tempelplassen

5. november 2014 |  Israel Today Stab

Det virker latterlig at en jøde som ber noen rolige bønner på jødedommens helligste sted skal lage overskrifter, men det er tilfelle når de rammes av det trykkende "status quo" som selv USA støtter.

Det er en overraskelse for mange når myndighetene som vanligvis bøyer seg for muslimske trusler, i stedet tillot unge Shahar Glick, sønn av skyte offer Yehuda Glick, å bestige Tempelhøyden på mandag og be bønner for sin fars helbred.

Far Glick er fortsatt kritisk skadet, men i stabil tilstand på Jerusalems Shaare Zedek Medical Center etter at en palestinsk muslim forsøkte å myrde rabbineren forrige uke.

I motsetning til krav fra Israels antagonister, gjentok Shahar Glick at hans far og andre som tilhører bevegelsen, ikke prøver å "judaisere" og støte muslimer bort fra Tempelhøyden, men ønsker bare at jøder også skal få nyte religionsfrihet der.

- Vi ønsker ikke å frata noen retten til å be her, sa junior Glick til Channel 2 News som fulgte ham til det hellige stedet. - Muslimer og kristne kan be her og mest av alt håper vi at de vil gi oss, jødene mulighet til å be her.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.