Del Jerusalem, Netanyahu sier: Ingen sjanse!

9. november 2014 |  Ryan Jones

EUs nye utenrikssjef, Federica Mogherini, besøkte regionen i løpet av helgen, hun insisterte på det presserende behovet for å opprette en palestinsk stat med den østlige delen av Jerusalem som hovedstad.

- Vi trenger en palestinsk stat - som er det ultimate målet og dette er også meningen til alle i  EU, sa Mogherini mens hun var på Gazastripen og la senere til under et stopp i Ramallah at - Jerusalem kan være og bør være hovedstaden for to stater.

Mogherini sa at etablering av en palestinsk stat med Jerusalem som hovedstad er et "globalt" utgangspunkt og at Israel står i veien for dette viktige og verdig mål ved å fortsette å tillate jøder å bo i områder som palestinerne gjør krav.

Statsminister Benjamin Netanyahu svarte nok en gang med å si at - Jerusalem er vår hovedstad, og rommer sådan ikke er et forlik.

Uttaler til journalister i forkant av møtet med Mogherini, understreket Netanyahu at - bydelene der vi lever i ... og som vi har har bygget, har vært der i nesten 50 år ... Alle vet at påtross av enhver fredsavtale vil de forbli en del av Israel.

Faktisk, spørsmålet om Jerusalem forblir kanskje den største snublestein for det internasjonale innsatsen for å inngå en fredsavtale mellom Israel og de palestinske selvstyremyndighetene. Et fortsatt stort flertall av israelske jøder insisterer likevel på at etter århundrer av lengsel med å vende tilbake til Jerusalem, må byen aldri igjen bli delt.

FOTO: Netanyahu og Mogherini møtes i Jerusalem

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.