To drept i terrorangrep mandag

11. november 2014 |  Israel Today Stab

To terrorstikkende angrep på krevde livet til to unge israelere og etterlot tre andre såret mandag .

Den første knivstikking fant sted på en jernbanestasjon i sentrum av Tel Aviv, hvor en 18 år gammel palestinsk ungdom angrepet en ung israelsk soldat. Soldaten ble knivstukket flere ganger i beinet mens overfallsmannen forsøkte å gripe etter hans automatgevær. En forbipasserende forsøkte å gripe inn ble også lettere såret.

Den skadde soldaten ble funnet uten puls etter første undersøkelse, og gjennomgikk akutt kirurgi. Han døde senere av sårskadene.

Det andre angrepet skjedde kort tid etter på en bussholdeplass i nærheten av Judea i et jødisk lokalsamfunn kjent som Etzion Bloc. Der forsøkte en palestinsk mann å gjennomføre enda en krasj-terrorangrep mot tre personer som ventet på bussholdeplassen. Da han mislyktes hoppet han ut av bilen og begynte å kniv stikke sine tiltenkte ofre.

En 25 år gammel israelsk kvinne ble drept etter å ha blitt knivstukket i nakken, og to andre personer ble såret, en alvorlig, før en  sikkerhetsvakt som opphold seg i nærheten fikk avvæpnet og skutt angriperen.

Begge terroristene ble arrestert. Den første ble identifisert som en tilhenger av Hamas, mens den andre er et kjent medlem av Islamsk Jihad.

I andre voldhandlinger i Jerusalem mandag, kastet palestinske arabere steinet på offentlige busser og på Jerusalems bybane, som forårsaket matrielle skader, men ingen personskader.

En dag tidligere, unnslapp en israelsk mann å bli lynsjet da bilen hans ble omringet ved inngangen til den arabiske byen Tayibe. En lokal mann fikk skremt bort angriperne mens han fikk reddet det jødiske offer ved å trekke ham bort fra åstedet like før hans bil ble satt i brann.

Den siste opptrappingen av vold blir satt i sammenheng med at politiet sist fredag drepte en gal knivviftende arabisk mann i nærheten Nasaret. Kheir Hamdan var en blant mange tusener som demonstrerte mot Israel da politiet dukket opp i landsbyen Kfar Kanna. Hamdan stormet politiet sin varebil og begynte å slå vinduene med kniven før han ble skutt.

Statsminister Benjamin Netanyahu avviste en slik begrunnelse for denne nye bølgen av vold og lovte at de som står bak det vil mislykkes i sine forsøk på å "sparke oss (jødene) ut herfra."

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.