Ulike respons på terrordrapene mandag

11. november 2014 |  Israel Today Stab

Etter mandagens dødelige terror knivstikkinger har vestlige ledere engasjert seg i den israelsk-palestinske fredsprosessen og flere var raske til å fordømme, selv om deres holdninger var enrettet og avslører hvem Jerusalem virkelig kan stole på når det kommer til å forstå landets sikkerhetsbehov.

Først ute var ny EUs utenrikspolitiske sjef Federica Mogherini som uttrykte "bekymring" over angrepene, som hun insisterte var "ytterligere bevis på" at palestinernes utbrudd er grunnet i at de ikke har en egen stat.

Det ble en tydelig kontrast da den kanadiske utenriksministeren John Baird eksplisitt fordømte mandagens knivstikking, men også den rekken av tidligere dødelige terrorangrep som har skjedd de siste par ukene. Han la også skylden på den eskalerende volden på de arabiske ledere som forsetter å egge opp Israel, isteden for å legge skylden på fravær av en palestinsk stat.

- De lederne som regelmessig utsteder [uttalelser av oppfordringer] kan ikke påberope uvitenhet når terrorangrep som skjedde mandag oppstår, sa Baird. - På vegne av alle kanadiere, står vi sammen med folket i Israel og tilbyr våre dypeste medfølelse til familien og venner av ofrene.

Responsen fra Obama-administrasjonen falt et sted i mellom disse to uttalelsene. - Vi fordømmer på det sterkeste knivstikking i dag på Vestbredden og vi beklager dypt tap av liv, sa utenriksdepartementets talskvinne Jen Psaki noen timer før soldaten som ble såret i knivstikking i Tel Aviv døde av skadene.

- Det er helt avgjørende at partene benytter alle mulige tiltak for å beskytte sivile og minimere spenninger, la hun til.

FOTO: Kniven ble brukt i mandagens knivstikking i Judea der en ung jødisk kvinne ble drept og to andre ble såret.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.