Jødisk terroroffer møter sin arabiske redningsmann

12. november 2014 |  Israel Today Stab

Moshe German mistet nesten livet tidligere denne uken da en mobb av opprørere angrep bilen hans ved innkjøringen til den arabiske byen Taybeh. Tragedie var nesten et faktum da en modige og omtenksom innbygger med navn Majdi Baloum reddet German.

En dag etter angrepet der overfallsmenn satte fyr på German sin bil, kunne offret og redningsmann møtes ansikt til ansikt i regi av den israelske avisen Yediot Ahronot.

Under møte i Taybeh som skjedde ikke langt fra stedet nesten-lynsjing skjedde, fortalte German til Baloum sin reddningsmann:

- Du ikke forstår hvor rørende dette er. Jeg ble nesten drept ved kjøring på den samme veien i går. ... Jeg tenkte på min kone ... mine sønner ... Jeg trodde min familie ville miste meg. Jeg prøvde å skjule meg ... men mobben fortsatte å angripe meg og i det øyeblikket kom du opp til meg og ropte "kom, kom!" ... Du reddet meg. Jeg fant det vanskelig å forstå hva som skjedde, men jeg skjønte at du skulle redde livet mitt. ...  Du forstår at du reddet livet mitt?

Baloum svarte trøstende - Vær ikke urolig, min venn. Du og jeg er av samme slag. Ville ikke du gjøre det samme om jeg var i fare, spurte han?

Baloum er 37-år og far til fem, gjengav sin egen historie: - Jeg så et stort antall ungdommer samle seg mens de skjøt med fyrverkeri og kastet betongblokker og steiner. ... Mange kom med ansiktene tildekket og jeg innså at noe ille var i ferd med å skje. Da jeg så de angrepe bilen, visste jeg at du hadde lite håp om å overleve og at du trengte å bli reddet og det raskt. Jeg løp mot deg i min jeep og så deg fanget i bilen din. Det var ingen tid å miste. Jeg åpnet døren og ropte for å få deg ut. Jeg husker ansiktet og hendene var dekket av blod.

- Jeg er glad jeg var i stand til å redde deg ut og returnere deg til din familie, sa Baloum beroliget til sin nye venn og la til at han - ønsket at volden mellom arabere og jøder vil ende straks.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.