Israel: Abbas er ansvarlig for den økende terroren

14. november 2014 |  Aviel Schneider

Den israelske regjeringen legger skylden på den nåværende bølgen av terror kun på den palestinske lederen Mahmoud Abbas.

I sin tale som markerte 10-årsdagen for dødsfallet til hans mentor Yasser Arafat, beskyldte Abbas Israel for - å lede regionen og verden inn i en ødeleggende religionskrig, men det er den palestinske lederens retorikk som er årsaken til den voldelig uforsonlighet som er oppstått.

- Jerusalem er vår hovedstad, og vi vil aldri gi opp dette ... Ikke la våre hellige steder være forurenset [av jødene], erklærte Abbas.

I mellomtiden sier Abbas til sitt offisielle statlige TV kanal at en tredje intifada (terror oppstand) er på vei og etterlyser åpent mer krasj terror mot de jødiske innbyggerne i Jerusalem. Han har også offentlig hyllet terroristen som ble skutt etter å ha kritisk såret Rabbi Yehuda Glick, den fremtredende aktivisten for jødiske rettigheter på Tempelhøyden.

- Abbas er ikke en partner i arbeidet mot fred. Han har bevist hvor uansvarlig han er . I stedet for å roe ned spenninger, oppildner han dem, sa Netanyahu på en pressekonferanse. - I stedet for å fortelle sannheten, sprer han løgner som om at vi prøver å endre statusen for de hellige stedene. I stedet for å utdanne sitt folk på fred, lærer han dem terror, gjentok statsministeren.

Statsministeren holder også det internasjonale samfunnet ansvarlig i medvirkning til dagens situasjon. - Dessverre har det internasjonale samfunnet ikke holdt palestinerne ansvarlige for denne typen oppfordringer og fornektelse av historie og jeg mener det er tragisk, fordi disse forvrengninger og oppfordringer er så ødeleggende for innsatsen for å nå en ekte fred.

På palestinsk side øker presset for å gjøre slutt på alt sikkerhetssamarbeid med Israel. Samtidig tør ikke Abbas reise inn til Gazastripen, til tross for internasjonal støtte med løfter at hans palestinske selvstyremyndighetene vil utøve kontroll over den flyktige kyst enklaven. Israelske tjenestemenn sier at Abbas er redd, både for sitt liv og sin politiske karriere. Derfor er dagens vold sentrert om Jerusalem er en rabbi som forfekter jødiske rettigheter. Abbas prøver kun å trekke oppmerksomheten bort fra den palestinske lederens egne svakheter og skylder nok en gang på Israel.

Stemmer til høyre for Israelsk politiske sentrum blir stadig mer frustrert med denne samme visa om igjen. - Hamas og Abbas har en og samme agenda å ødelegge Israel, insisterte finansminister Naftali Bennett.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.