EU dokument på avveie avslører sanksjoner mot Israel

17. november 2014 |  Israel Today Stab

Den europeiske union har til sine 28 medlemsland distribuert et hemmelig dokument som beskriver EU sin politikk for å sanksjonere mot Israel og at den jødiske staten når de bryter visse "røde linjer" i fredsprosessen med palestinerne.

Det er i henhold til en rapport som den venstreorienterte israelske avisen Ha'aretz har gjengitt at israelske diplomater i Europa har blitt klar over dette dokumentet ved en ren tilfeldighet.

Direktivet krever vide sanksjoner mot Israel om det blir  ytterligere jødisk bygging i området kjent som E1 nær Ma'aleh Adumim eller i de deler av det østlige Jerusalem de palestinske selvstyremyndighetene gjør krav på.

Disse sanksjonene kan omfatte ekstra (negativ) merking av israelske produkter med opprinnelse i Judea og Samaria (den såkalte "Vestbredden") og redusert samarbeid mellom EU og Israel på flere områder, samt nye restriksjoner på eksisterende frihandelsavtale.

- Det er stor frustrasjon i Europa og nulltoleranse aktivitet rundt bosettingene, sa en ikke navngitt europeisk diplomat. - Dette papiret er en del av den interne brainstormingen som ble gjort i Brussel for noen dager siden om å hva kan gjøres for å holde tostatsløsning i live, sam han videre.

Den samme diplomaten sa at den nye politikken inneholder både "straff og belønning" for å tvinge Israel til å slutte fred på arabiske og europeiske vilkår, men de erkjente at det er langt mer "straff" enn "belønning".

Israelerne har lenge vært frustrert over hva europeiske ledere gjør for å frigjøre seg fra Israel i den israelsk-palestinske fredsprosessen og gir palestinerne selv overdreven innflytelse i forhold til den jødiske staten.

FOTO: Statsminister Benjamin Netanyahu møte med EUs nye utenrikssjef Federica Mogherini i Jerusalem tidligere denne måneden.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.