Arabisk Knessetrepresentant: Tempelhøyden er på våre hender!

17. november 2014 |  Aviel Schneider

Situasjonen i Jerusalem er fortsatt spent og det er forsatt en ordkrig mellom arabiske og jødiske politikere.

På søndag besøkte den arabiske Knesset medlemmet Ahmed Tibi Tempelhøyden og erklærte foran TV-kameraene at det hellige området er og forblir på palestinske hender. Det var en dårlig, men dessverre ganske nøyaktig omskriving av de udødelige ordene uttalt av tidligere IDF leder Rabbi Shlomo Goren, den gangen israelske styrker frigjorde Jerusalems gamleby under seksdagerskrigen i 1967. - Tempelhøyden er på våre hender!

Den israelsk transportministeren Yisrael Katz reagert rasende på Tibi sin provokasjon. - Tibi er en løgner og en forræder. Tempelhøyden er et sted med 3000 års jødisk historie og er forsatt under israelsk suverenitet, sa han.

Knesset medlem Nissan Shlomianski stemte også i og utbrøt, - Tibi har sannsynligvis fortsatt ikke forsonet seg med tanken om at de rettmessige og historiske eiere av Tempelhøyden har vendt hjem. Forvrengning av historien er som en ondartet sykdom, men selv om en løgn gjentas tusen ganger betyr det ikke at det er en realitet, sa han videre.

Shlomianski forsøkte også å minne Tibi på at han for tiden fungerer som talsmann for Knesset i den jødiske staten og ikke er ansatt i ISIS.

Det blir mer og mer klart at konflikten mellom Israel og araberne handler om Jerusalem. I motsetning til vestlige medier snakker de israelske og arabiske mediene forholdsvis åpent om en religiøs konflikt om Jerusalem som manifesterer seg er blitt en relativ umedgjørlig del av den politiske prosessen.

Så lenge begge partene fortsetter å klamre seg til sine krav på Jerusalem, vil fredsprosessen mislykkes. I alle fall er det slik lokale israelske og arabiske medier forstår situasjonen.

MERK: Dette temaet om at Jerusalem blir tydligere en snublestein blir i den kommende desemberutgaven av Israel Today Magasine satt mer fokus på. Gå IKKE glipp av den - ABONNER NÅ!!!

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.