Palestinere feirer Synagoge-slaktingen

18. november 2014 |  Ryan Jones

Palestinske arabere i Gaza og andre steder drev åpenlys feiring av massakren på jødiske tilbederei en synagoge i Jerusalem tirsdag morgen.

Hamas hyllet angrepet som "hevn" for drapet på en arabisk bussjåfør i Jerusalem forrige dagen, et dødsfall som til slutt ble fastslått å være et selvmord.

Hamas sin tjenestemann Mushir al-Masri greide å fremsette en grotesk politisk karikaturtegning (bildet) som priste "de heltemodige" under synagogen angrepet. Bildet ble av al-Masri straks postet på Twitter.

Hamas 'søsterorganisasjon, Islamsk Jihadsa sa også at de - hilser operasjonen i Jerusalem velkommen som er en helt naturlig reaksjon på lovbruddene fra okkupanten.

Lederen for de palestinske selvstyremyndigheten Mahmoud Abbas utstedt en uttalelse som fast fordømmet drapet på jødiske tilbedere i deres bønnehus.

Men israelske tjenestemenn antydet at Abbas kun gråt sine krokodille tårer og insisterte på at det var en pågående anti-jødisk oppfordring fra Abbas sine egne statskontrollerte media som satte scenen for denne grusomheten.

- Dette er et direkte resultat av oppfordringer ledet av Hamas og Abu Mazen [Abbas] til oppvigleri, noe det internasjonale samfunnet helt uten ansvar ignorerer, sa statsminister Benjamin Netanyahu gjennom sin uttalelse.

Utenriksminister Avigdor Lieberman la til, - Det påhviler det internasjonale samfunnet å fordømme Abbas sine antisemittiske bemerkninger, som fører til disse massakrer som den vi har sett idag.

I forrige uke sendte palestinske selvstyremyndigheten sin TV en dokumentar om historien til den palestinske lederen av Fatah-bevegelsen der jødene ble presentert som en fremmed gift, plassert i dette landet av europeiske makter, kun for å bli kvitt det jødiske problemet i Europa.

Til motsetning ble det rapportert at gjerningsmennene fra tirsdagens synagogeangrep var slektninger til en av de 1027 terrorister som Israel frigav i 2011 i bytte mot den bortført israelske soldaten Gilad Shalit.

Argumentet om slike "goodwill gester" som å befri fengslede terrorister ikke fremmer fredens sak, faller på sin egen urimelighet.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.