Synagoge massakeren krever sitt femte offer

19. november 2014 |  Tommy Mueller

Det morderiske terrorangrepet på en synagoge tirsdag har krevd sitt femte offer. I løpet av natten døde politimann Zidan Seif (30). Han var en del av det drusiske samfunnet i Israel og døde av sårene etter å ha blitt skutt i hodet på kloss hold av terroristene.

Navnene på de fire andre drepte i massakren ble frigitt idag: Rabbi Moshe Twersky, rabbi Avraham Shmuel Goldberg, Rabbi Kalman Levine og Aryeh Kupinsky. Alle fire ble alle ble idag begravet under en atmosfære av landesorg.

Jødiske religiøse myndigheter oppfordret sine lokalsamfunn til å delta i begravelsen av Zidan Seif, som til tross for ikke å være jødisk, satte sitt liv til i forsvaret av sine jødiske landsmenn. Seif etterlater seg en kone og små barn.

I mellomtiden fortsetter Jerusalems arabiske befolkningen å gjøre opprør, spesielt i nabolaget Jabel Mukaber som terroristene av synagogenangrepet bor i.

Arabiske ungdommer i Jabel Mukaber brente dekk og slengte stein mot politiet som i sin tur brukt støt granater og tåregass for å slå ned på volden. Jerusalems bybane ble også ytterligere angrepet og ødelagt.

Nærheten i av gamlebyen i Jerusalem, ble en 20 år gammel jødisk mann angrepet av et par av arabiske ungdommer som viftet med et jernrør. Gjerningsmennene ble identifisert takket være overvåkingskameraer og ble senere arrestert.

På den andre siden av byen protesterte omtrent 300 israelere på Jerusalems viktigste adkomstveien. De krevde hevn for synagogen slakting og noen ropte slagord mot islams profet Muhammed. En rekke demonstranter ble for en kort tid anholdt pga ulydighet mot politiets ordre om å ikke blokkere trafikken rundt Jerusalem sentrale busstasjon.

Omtrent på samme tid i Gaza ble bilder publisert fra lokale og internasjonale medier som viste palestinske arabere prise gjerningsmennene av synagogemassakren som martyrer og helter, mens de feiret det grusomme angrepet ved å sende ut søtsaker og marsjerte med bilder av de to terrorister.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.