26 barn har mistet sine fedre

19. november 2014 |  Israel Today Stab

Angrepet på en synagoge i Har Nof-området i Jerusalem tirsdag krevde livet til fem menn - fire jødiske og en drusisk politimann - som igjen var fedre til totalt 26 barn.

Tjueseks israelske barn har dermed begravet sine fedre i løpet av de siste 24 timene.

Men det var tegn til håp og utgytelse av kjærlighet og støtte for disse barna. Som et eksempel ble en lokal innbygger i Har Nof vitne til en av handlingene etter synagoge angrepet og formidlet denne historien:

- Jeg var i et lite supermarked i Har Nof. Kjøpmannen snakket med en ansatt om navnene på ofrene som nettopp hadde blitt sluppet. I det samme kom en kjekk liten syv årig gutt inn i butikken med sin rabbiner . Med en rusten stemme uttalte rabbineren guttens navn mens butikkeieren straks innså at dette var sønnen til en av de drepte mennene. Rabbineren formidlet raskt og diskret at gutten ennå ikke visste hva som hadde skjedd.

- Kjøpmannen løp til gutten, holdt frem noe godteri og sa: Her kan du min kjære få det du ønsker. Vil du ha?

- Barnet smilte og sa ja da kjøpmannen hvisket til ham. Når du vil ha noe fra butikken min, kan du bare komme og jeg vil gi den til deg for ingenting!

- Gutten hvisket tilbake en takk og så lykkelig ut. Hans rabbi takket butikkeieren med et nikk mens de de begge forlot butikken. Kjøpmannen kunne ikke holde tårene tilbake lengre og brøt sammen i gråt.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.