Ler av Peres´ jobbsøknad

20. november 2014 |  Judit Jeries

SE VIDEO I en video på Youtube reiser den nylig avgåtte president Shimon Peres i Israel til arbeidskontoret, der en gretten kvinnelig funksjonær spør hva slags jobberfaring han har. – Tidligere var jeg en dyktig melkebonde, sier Peres, og refererer til tiden på kibbutz i unge år.

– I dag blir alt slik gjort med maskiner, svarer funksjonæren.

– Jeg har også vært hyrde, og jeg mistet ikke en eneste sau, skryter Peres.

– I dag er alle vegetarianere, sier hun, uten å la seg imponere. Videoen er lagt ut på YouTube av Peres fredssenter.

Da Peres nevner at han vært med på å bygge Rafael (produsenten av Iron Dome - Jernskjoldet, som beskytter Israel mot rakettangrep), tror funksjonæren at han snakker om en kjent restaurant i Tel Aviv. – Du har altså ingen arbeidserfaring, fastslår kvinnen og foreslår at Peres ser seg om etter en jobb på egen hånd.

Her kan du se videoen:

I videoen får Peres seg jobb på en bensinstasjon der han driver kundene til vanvidd med spesialtilbud de ikke er interesserte i.

Deretter blir han sikkerhetsvakt og plager folk med spørsmål som «Har du med deg en ballistisk rakett?»

Som pizzabud kommer han litt for sent med en ordre, som standup-komiker er han fullstendig sprø, og til slutt er han fallskjerminstruktør, der han hjelper en ung mann til å overvinne frykten før de to hopper sammen ut av småflyet.

Det hele er gjort som en god spøk, men det har like fullt i seg et budskap som den tidligere presidenten ønsker å formidle:

«Framtiden tilhører dem som våger!»

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.