Meningsmåling: Arabere foretrekker Israel fremfor PA

25. november 2014 |  Israel Today Stab

Bildet som males av mainstream medier og de høyrøstede anti-israelske forkjempene er alltid det samme: Israel er et rasistisk og undertrykkende sted å bo for arabere. Slik forsetter argumentet, også etter forrige ukes godkjennelse av den kontroversielle "jødisk stat" loven som regjeringen har vedtatt.

Men dersom Israel er et så dårlig sted for ikke-jøder til å leve, så hvorfor foretrekker et overveldende flertall av lokale araberne å bo under styret til den israelske regjeringen, i motsetning til de palestinske selvstyremyndighetene?

Det var i allefall konklusjonen av en undersøkelse bestilt av Israels Channel 10 News og som ble utført i forrige uke av Statnet forskningsinstitutt, som ledes av den israelske arabiske statistiker Yousef Makladeh.

Makladeh spurte sine medborgere rett ut om, - Hvilken myndighet gjør du foretrekker å leve under Israel, eller de palestinske selvstyremyndighetene?

Mer enn 77 prosent av de spurte valgte Israel.

Dette var til tross for at de fleste respondentene sa at de som en minoritet, til en viss grad opplever rasisme og at bare ni prosent følte det råder full likestilling mellom de og Israels jødiske borgere.

Omtrent 81 prosent sa de mener Israel prøver å endre status quo på Tempelhøyden, der jøder i dag er forbudt å be, men 84 prosent sier de er imot den voldsomme volden som kommer fra de arabiske beboerne.

En tidligere Freds meningsmåling viste at 46.5 prosent av israelske arabere til syvende slutt støtter at jøder må få be på Tempelhøyden, som er jødedommens helligste sted. Bare 34 prosent fortsetter å motsette seg en slik endring og 19,5 prosent avviste å endre statusen.

FOTO: Israels tidligere president Shimon Peres er vert for en muslim sammen med lokale arabiske ledere ved presidentboligen i Jerusalem.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.