Jøder får ikke be, men muslimer spiller forball på Tempelplassen

3. desember 2014 |  Israel Today Stab

Muslimene hevder at Tempelhøyden eller, mer presist, Al Aqsa-moskeen som opptar den sørlige delen, er det tredje helligste stedet i islam. Muslimene viser regelmessig sin ærbødighet ved å bruke det hellige platået som fotballbane, til forskrekkelse for jøder, som har Tempelplassen som sitt aller helligste stedet i verden.

De islamske myndighetene som fører tilsyn med Tempelhøyden bryr seg mindre med at jøder blir støtt over disse fotballkampene, da de ikke anerkjenner jødenes historiske og religiøse tilhørighet til området.

Men israelsk lov bryr seg om det og forbyr offisielt skjending av dette hellige stedet på en slik måte.

Polititjenestemenn stasjonert på plassen er ment å sette en stopper for fotballkamper som spilles på ruinene av det bibelske tempelet. Men muslimske trusler hindrer politiet fra å beskytte religionsfrihet for jøder og kristne på Tempelhøyden noe som med å forsette denne skjendingen.

Statsminister Benjamin Netanyahu beroliget nylig Jordans kong Abdullah II at hans regjering på ingen måte vil endre status på Tempelhøyden, en status som tillater de jordanske-islamske myndighetene å forby enhver form for ikke-muslimsk tilbedelse og å glatt se bort fra jødisk tilhørighet til området.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.