Syria raser over angivelig flyangrep fra Israel

8. desember 2014 |  Israel Today Stab

Det omstridte regime til den syriske diktatoren Bashar Assad krevde på søndag internasjonale sanksjoner mot den jødiske staten etter det ble rapportert om israelske krigsfly som bombet militære mål i Damaskus og langs grensen Syria-Libanon.

Syrias offisielle nyhetsbyrå SANA anklaget Israel for at luftangrepet var knyttet til landets kommende nasjonalvalg og statsminister Benjamin Netanyahus ønske om å forbli ved makten.

Men den tidligere leder av Den frie syriske armé, Salim Edris, skrev på en nettside som tilhører den syriske opposisjonen at målet hadde blitt oppgradert med S-300 luftvernsystemer levert av Russland, som Israel fryktet kunne komme i hendene på Hizbollah.

Uavhengig av målet sa det syriske regimet at denne aggresive handlingen  var uakseptabelt og påkalte - avskrekkende sanksjoner mot Israel som nå ikke skjuler sin politikk i å støtte terrorisme, en referanse til Damaskus sine påstander om at Israel er en aktivt støttespiller for de ulike syriske opprørsstyrkene.

Mens mange i Israel har uttrykt støtte til Den frie syriske armé mener nok noen av de tidligere israelske luftangrep sikkert hjulpet i kampen mot Assads styrker forblir likevel Jerusalem skeptisk til å bli for tungt involvert.

Det er delte meninger i Israel om  Assad bør falle da en rekke andre styrker kan ta makten i Syria, inkludert grupper tilknyttet Al Qaida og dermed snu landet enda mer i en retning mot terrorvirksomhet enn det er i dag.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.