Vil Israelerne bytte ut Netanyahu

8. desember 2014 |  Israel Today Stab

Israel er i fullt valg-modus og alle spekulere i hva som vil bli utfallet og de langsiktige konsekvenser av den kommende valget 17. mars. Ifølge undersøkelser gjennomført denne uken vil ikke  Benjamin Netanyahu lenger være statsminister om målingene stemmer.

En meningsmåling på oppdrag av The Jerusalem Post og Ma'ariv fant ut at 60 prosent av israelerne ikke ønsker Netanyahu som sitt neste statsminister. Ifølge en kanal 2 sin meningsmåling vil hele 65 prosent ha en ny leder.

Likevel ved begge målinger er fortsatt  Netanyahus Likud partiet det største partiet i Knesset etter valget, noe som betyr at leder av Likud mest sannsynlig får oppdraget av presidenten å danne den neste regjeringen.

Men hva om Netanyahu ikke lenger er leder av Likud?

Likud vil etter planen ha primærvalg i forkant av den nasjonale avstemningen og Netanyahu har noen alvorlige utfordrere til stillingen som partileder.

Jerusalem Post sin meningsmåling viste at de fleste Likud velgerne ville med en betydelig margin foretrekker tidligere velferdsminister Moshe Kahlon eller tidligere innenriksminister Gideon Sa'ar til å ta over stillingen som leder av partiet.

Kahlon forlot Likud for flere år siden og har annonsert dannelsen av sitt eget parti som er ventet å vinne minst 10 seter i det kommende valget. Sa'ar trakk seg nylig fra politikken, men det sies at han vurderer en umiddelbar comeback for å utfordre Netanyahu.

I mellomtiden har nåværende opposisjonsleder og Ap sjef Isaac Herzog nesten på daglig basis proklamert at han vil bli Israels neste statsminister. Hvis det er  folkets vilje som reflekteres i de ovennevnte undersøkelsene kan Herzog bare såvidt ha rett.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.