VIDEO: Arabisk muslim avslører at han er jøde

9. desember 2014 |  Israel Today Stab

Mordechai Halawa sin rørende historie om det å vokse opp som en kuwaitisk muslim med palestinsk-arabisk opphav, for så å oppdage at han er faktisk er en jøde, har versert i israelske medier den siste uken.

Født med navnet Mumtaz Halawa, har han alltid visste om at hans bestemor var født jøde, men som konverterte til islam for å gifte seg med Halawas bestefar, en araber fra det som nå er den palestinske selvstyremyndigheten kontrollerte byen Nablus (bibelske byen Sikem).

Ifølge islamsk lov, om noen er født med en muslimsk far er han dermed muslim. Halawa tenkte aldri annerledes om seg selv, til tross for sin bestemors bakgrunn.

Det var inntil en jødisk mann i Canada, hvor Halawa studerte, informerte ham om at hans jødiskhet ikke først og fremst er en religion, men snarere en etnisitet som ikke kan utslettes ved konvertering til en eller fra en annen religion.

- Jeg følte at inntil den dagen hadde jeg levd i en drømmeverden og så slo noen til meg og jeg våknet opp, fortalte Halawa Orot TV.

Etter å ha kommet til en plutselig erkjennelse av at han hadde vært fiende og blitt oppdratt til å hate, endret Halawa fornavnet sitt til Mordechai, emigrerte til Israel og begynte å leve som jøde og i tillegg giftet seg med en jødisk jente. Nå håper han stolt på at hans fremtidige barn en dag vil kunne bli israelere.

En rekke forskningsprosjekter de siste årene har avdekket at Halawa ikke er alene og at en stor andel av de som anses å være "palestinske arabere" ofte har jødisk herkomst.

Lydkommentarene i videoen nedenfor er på hebraisk, men Halawa snakker på engelsk foruten innledningen når han taler til sine venner på arabisk:

FOTO: Halawa stående utenfor murene i gamlebyen i Jerusalem, der han bor i dag. (Orot TV)

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.