Er Israels opprettelse en profetisk hendelse?

11. desember 2014 |  Israel Today Stab

Israels stadig mer høylytte kristne antagonister har prøvd å dempe støtte for den jødiske staten som kommer fra de kristne sionistene ved å lære at Israel ikke må bli sett på som en oppfyllelse av bibelske profetier.

Til tross for den helt enestående overlevelsen av et folk i eksil gjennom 2000 år og den endelige gjenopprettelsen av nasjonen, er fakta som  ser ut til å stille seg pent opp i rekken med hva profetene forutså.

Realiteten er at gjenopprettelsen av Israel som en nasjonalstat er det mest konkrete beviset i dag på at Gud finnes og er trofast mot sine løfter. At noen ledende kristne finurligheter underviser det motsatte er et stort problem, ifølge den messiansk jødiske menighetlederen Ron Cantor fra Tel Aviv.

- Hva er hensikten med profetiene om den ikke er til for å bekrefte Guds Ord, spør Cantor retorisk i en video han har lagt ut på YouTube (se nedenfor).

Trikset er selvfølgelig å kunne skjelne mellom hva som er profetisk og hva som ikke er det, som Cantor forsøker å forklare, er det noen tester som kan avgjøre hvorvidt noe er profetisk eller ikke.

Den første beviset er tiden. Til tross for gjenntatte ganger å ha blitt angrepet av stort antall overlegne fiender har staten Israel ikke bare fortsatt å eksistere de siste syv tiår, men har i dag blitt regionens sterkeste nasjon både økonomisk og militært.

Den andre testen er den direkte oppfyllelse av andre relaterte profetier. Jeremia 14 forteller om at en dag vil menneskene ikke lenger først og fremst identifisere Gud som den som førte israelittene ut av Egypt, men heller som den Gud som brakte dem hjem fra "landet i nord." Den massive innvandringen av jøder fra det tidligere Sovjetunionen. En "utvandring" som slår ut alle sine motstandere, den lyver ikke, men beviser denne hendelsen som en profetisk handling.

- Bevisene er ganske overveldende, oppsummerer Cantor. - Den eneste måten du kan konkludere med at Israel ikke er en profetisk oppfyllelse er hvis du tolker disse skriftstedene med forutinntatte anti-Israel og anti-jødiske øyne.

Sjekk ut hele videoen nedenfor:

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.