Minister: Vi kan ikke bare lite på Gud!

14. desember 2014 |  Israel Today Stab

En ledende og litt omstridt medlem av Knesset uttalte tidligere denne måneden at de i ofisielle posisjoner i den jødiske staten ikke bare kan sette lit til sin Gud alene når beslutninger vedrørende styringen av Israel tas.

- Vi må gjerne håpe, vi trenger å be, men for å være fornuftige, sa MK Elazar Stern under en politisk konferanse i regi av Besheva magazine.

Til tross seg å være en religiøs, yarmulke-kledd jøde, insisterte Stern på at, - når vi stoler på Gud alene, taper vi.

Rabbi Yitzhak David Grossman, sjefsrabbineren for Migdal HaEmek regionen i det nordlige Israel og en lenge nære venn av Sterns, var ikke enig i det hele tatt.

- Jeg er sikker på at du ikke mener det du sier. ... det er små barn som sitter her. Ønsker du de skal høre deg si: Om vi stoler på Gud, da taper vi? lurte Rabbi Grossmann på, før han fast la til at «uten Gud er det ingen verden, det ingen Israelsk nasjon, det er ingenting, ingenting!

Stern prøvde senere å avklare det hele med å bemerke at han tror staten Israel er et mirakel. - Det finnes ingen forklaring uten Gud, men holdt seg likevel forpliktet til forestillingen om at en leder må foreta rasjonelle hensyn og at Gud ikke kan være begrenset til menneskelig fornuft.

I den sittende regjeringen har MK Stern vært medlem av den venstreorienterte Hatnua Partiet. Foran det kommende nyvalget har Hatnua gått inn i AP og Stern er derfor angivelig på jakt etter et nytt politisk hjem.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.