VIDEO: Iransk paramilitær blir omvendt og Israelsvenn

15. desember 2014 |  Israel Today Stab

Afshin Javid ble født inn i en from muslimsk familie som helhjertet støttet den iranske "islamsk revolusjon" og den økende makten til ayatollaene. I dag har han omfavnet troen på Yeshua og ønsker å forenes med sine tidligere fiender, inkludert Israel.

I et intervju med Kanal 2 News gjort under et besøk i Israel i forrige måned, husket Javid at han som ung mann sluttet han seg entusiastisk til det som er kjent som Basij-militsen i Iran.

Basij militsen er en frivillig paramilitær organisasjon som opererer i regi av Revolusjonsgarden. Det er unge medlemmer som streifer i gatene  og håndhever på en brutal måte Irans befalinger fra sine geistlige overherrer.

- Vi  håndhevet i praksis Sharia på gata, fortalte Javid sine israelske verter. - Hvis en jente snakket med en gutt, eller en gutt snakket til en jente, tar du dem og arresterer dem og slår dem . Vi var den "Children of Islam". 'Det er det Ayatollah Khomeini kalte oss.

Han deltok selv personlig i seks henrettelser og mintes den tomme følelsen av hat, til tross for at han selv ikke visste hvilke påståtte forbrytelser de angivelig hadde gjort.

Basij-militsen fortsetter å være en pådriver for anti-Israel følelser i den islamske republikken.

- Jeg husker de dagene da jeg gikk i gatene i Iran og ropte" Død over Israel, sa Javid med tårer i øynene. - Jeg hadde aldri møtt en jødisk person, men jeg hatet dem allikevel.

Etter å ha kommet til tro, flyktet Javid fra Iran og bor nå i Canada. Han håper om  at en bedre fremtid ligger foran fedrelandet, og kan se de yngre i Iran er i desperat behov av endring.

- Narkotikaproblemet er enormt i Iran akkurat som selvmordsraten og skilsmisseraten, forklarte han. - [Alle] ser ut til å si « Se, vi fikk ikke noen av de det som ayatollahene lovet oss.

Men Javid ikke tror vestens sanksjoner og diplomatisk press kommer til å få til de endringer som ønskes.

- Den eneste måten å endre tankegangen til en nasjon er å vise dem sitt vennskap er en bedre måte å leve på, insisterte han og bemerker at iranerne.

Fortellerstemme i følgende video er på hebraisk, men Javid snakker på engelsk. Se videoen i den engelske artikkelen.

http://www.israeltoday.co.il/NewsItem/tabid/178/nid/25647/Default.aspx

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.