Netanyahu til kristne IDF soldater: Vi er brødre!

15. desember 2014 |  Israel Today Stab

Statsminister Benjamin Netanyahu fortalte søndag under en førjulssamling med kristne i Nasaret at de kristne og jødene er brødre og at Israel aldri vil slutte å forsvare de kristne mot de krefter som forsøker å skade eller ødelegge dem.

Samlingen ble organisert av den israelske Kristne Rekrutterings Forumet som har som åndelig leder, far Gabriel Naddaf. Faderen ble forøvrig ved flere anledninger fremhevet av Netanyahu for sin utrettelige innsats for å oppmuntre unge kristne til å bli med i den israelske hæren og fullt integreres med det israelske samfunnet.

- Den første desember, tok jeg min egen sønn, Avner, til rekruttskolen i Jerusalem. Han meldte seg frivillig til å bli kampsoldat i den israelske hæren. Dagen etter, tok Far Naddaf sin egen sønn, Jubran, til innrullering i Tiberias. Han meldte seg frivillig til å bli kampsoldat i den israelske hæren, fortalte Netanyahu til sterk applaus.

- Vi er brødre! utbrøt statsministeren . - Vi er partnere! Kristne og jøder og drusere og muslimer som kommer sammen om å forsvare staten Israel.

Snudd mot en gruppe kristne soldater som deltok på arrangementet, sa Netanyahu, - We are brother in arms! Jeg berømmer dere for deres vilje til å være fullverdige partnere for å bidra til å forsvare denne nasjonen.

Netanyahu bemerket at det var ikke alltid enkelt for arabisktalende kristne å  fullt ut slutte seg til Israel, men lovte at - vi vil støtte dere faste mot alt som vil plage dere.

I gjensvar med Far Naddaf som vært opptatt med å henstille både til lokale kristne og vestlige ledere, påpekte Netanyahu at Israel er det eneste stedet i regionen der kristne vil finne en trygg havn.

- Kristne lider i Midtøsten, sa den israelske lederen som minnet på den siste tids "redusering og nesten bortfall av hele kristne samfun som har vært der for tusener av år, helt siden fødselen av kristendommen, hele lokalsamfunn som er blitt utslettet med ett brutalt slag .

Netanyahu advarte alle som kritisere Israel og jobber for opprettelsen av en palestinsk stat at den mest sannsynlig vil helle til Hamas og sammenlignet med situasjonen i dag da Israel er det eneste landet i regionen der den kristne befolkningen er stadig økende.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.