Palestinerne frykter sine egne herskere

17. desember 2014 |  Aviel Schneider

To tredeler av den palestinske befolkningen i Judea og Samaria er redd for å kritisere sin egen president Mahmoud Abbas, ifølge en undersøkelse utført av palestinske Center for Policy and Survey Research i Ramallah.

Resultatene av undersøkelsen kommer i kjølvannet av at Abbas arresterte lederen for den sterkeste union i de palestinske kontrollerte områdene.

Om to tredjedeler av palestinerne frykter Abbas, hvor mye mer frykter de da ikke for den mer radikale Hamas som vever inn terror i hjertene på sine innbyggerne i Gaza? I utlandet er Abbas sine 'Fatah-styrte palestinske selvstyremyndigheter ofte fremstilt som det pragmatisk motstykke til Hamas og promoteres som en ekte partner for fred med Israel.

I Betlehem hevder palestinske kirkeledere og institusjoner at de nyter bred frihet under det såkalte "Palestina". De snakker stolt om ytringsfrihet og pressefrihet i tråd med PAs lovverk. Spesielt i jula forkynner disse kristne om harmoni og sameksistens med muslimene.

Enten resultatene av de ovennevnte undersøkelsen er falske og palestinere generelt egentlig ikke frykter for sin regjering, eller så kan det være at de kristne lederne skjuler sannheten av frykt for å bli straffet av sine muslimske herskere.

Velkommen til den "demokratiske" palestinske stat som alle er så ivrige etter å etablere.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.