Nye utgravninger bekrefter Kong Davids eksistens

17. desember 2014 |  Israel Today Stab

Kritikere av de bibelske tekster påstår gjerne at den er full av mer eller mindre eventyr og myter. Men nye arkeologiske funn har igjen bevist at bibelske skikkelser som Kong David har eksistert og hersket over en stor del av den gamle Midtøsten.

Ledende tidsskrifter skrev nylig om oppdagelsen av åtte betydningsfulle steder i Tyrkia og det nordlige Syria som underbygger at det fantes et stort filisterrike styrt av Tai (TA) Hamat.

Prof. Gershon Galil fra University of Haifa sier at det er helt klart den samme store hersker som det blir henvist til som Toi, kongen i Hamat i 2.Samuelsbok kapittel 8 og gjengis som kongen som "hørte at David hadde beseiret hæren til Hadadeser, sendte sin sønn Joram til kong David for å hilse på ham og å gratulere ham med å seiren over Hadadeser. For Hadadeser hadde vært i krig mot Toi.

Professor Galil sier følgende, - Vi vet nå med sikkerthet at Toi Hamat eksisterte og at han var en historisk person i følge den teksten i  Samuelsboken 8. Den støtter således godt den historiske virkeligheten i det 10. århundre f.K.

Disse funnene bidrar også til å klarlegge flere tidligere egyptiske funn som sier at Ramses III skrøt av å ha erobret filister byer i det nordlige Syria.

Arkeologer har tidligere trodd at farao overdrev sine bragder.

Funnene i Syria og Tyrkia er sammenfallende med den siste oppdagelsen av en jern eller steinplate fra en senere arameer konge ved navn Hasael, som snakket om å ha drept 70 rivaliserende konger i sine erobringer. Blant hans nedskrevne lister over ofre er konger fra " Davids hus."

Disse nye bevis støtter opp den bibelske beretningen om Kong Davids eksistens, men også det faktum at han var langt mer enn en liten små konge på Judeas fjell.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.