Hamas prøver å roe gemyttene etter rakttangrep

21. desember 2014 |  Israel Today Stab

Tilsynelatende i frykt for en ny væpnet konflikt med den jødiske staten før den har fullt har kommet seg fra sommerens Gaza-krig, har Hamas tjenestemenn iløpet av helgen i all hast kunngjort at gruppen ikke stod bak fredagens rakettangrep mot det sørlige Israel.

Israel svarte på angrepet i løpet av hele morgen med presise rakettangrep mot Gazas sementfabrikk som angivelig har tilveiebrakt materialer for gjenoppbyggingen av Hamas sine tunneler inn i nærheten av jødisk bebyggelse.

- Hvis det blir en opptrapping av fiendtlighetene, vil Hamas være skyld i det, sa statsminister Benjamin Netanyahu, som insisterte på at Israel ikke vil ikke tolerere en eneste rakett mot sine borgere.

Palestinske medier rapporterte at Hamas tjenestemenn hadde fortalt egyptiske meklere at deres gruppe ikke stod bak rakettangrepet og at den som var ansvarlig vil bli funnet og straffet.

Samtidig har Hamas i flere måneder blitt skamrost av arabiske medier fra hele regionen pga sitt raske arbeide med å ruste opp og grave nye terror tunneler inn i det sørlige Israel for å forberede seg til neste runde av kamp.

I forrige uke masjerte Hamas stolt gjennom Gaza by med store raketter og droner med et klart budskap om at gruppen har til hensikt å slå Israel enda hardere neste gang, selv om det måtte gå på bekostning av sin egen befolkning.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.