ISIS gjør som sionistene

22. desember 2014 |  Aviel Schneider

Årsakene til at ISIS har vært så mye mer vellykket enn andre grupper som f.eks Al-Qaida i å tiltrekke seg nye medlemmer, er fordi den følger en modell som ikke er helt ulik sionismen metoder for å innspirere jøder til å gjøre aliyah til Israel.

Dette var konklusjonen i en fersk undersøkelse utført av den israelske ekspert Yigal Carmon, grunnleggeren av Midtøsten Media Research Institute (MEMRI), som siden 1998 har overvåket og tilbudt oversettelser av regionale medier i Midtøsten.

- Al Qaida forherliger hellig krig mot Vesten, bemerket Carmon. - ISIS sine medlemmer tilhører en yngre generasjon som innser at terrorkrigen mot Vesten har liten innvirkning på dem. Så i stedet for å fokusere på en vestlig ytre fiende, påkaller de en etablering av et kalifat.

Carmon, som var rådgiver for tiltak mot terrorisme for tidligere statsminister Yitzhak Shamir, forklarte:

- Jihadistene i Syria og Nord-Irak overbeviser muslimer i Vesten, hovedsakelig unge mennesker, til å forlate sitt land og å gi avkall på all velstand for å kjempe for en islamsk stat. De blir overbevist om at de ikke hører hjemme i Europa. Fordi de er muslimer må de vende tilbake til sitt sanne hjem, som ligger i Midtøsten.

Selv før opprettelsen av staten Israel, startet sionisme en lignende tilnærming og oppfordret unge jøder å forlate sine land som de ikke følte tilhørighet i og immigrerte til sitt sanne hjemland.

Carmon bemerket at ISIS og andre har brukt ordet "innvandring" i sin rekruttering for opprettelsen av kalifatet.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.