Venstrevridde ledere lover et forent Jerusalem

22. desember 2014 |  Aviel Schneider

Ledelsen i ledende Ap lovet på søndag, i forkant av den kommende valget, at de vil holde Jerusalem forent under israelsk suverenitet og at publikum bør stemme dem til makten.

Partileder Isaac Herzog og tidligere justisminister Tzipi Livni, som fusjonerte sitt eget Hatnua Partiet med Ap, gjorde et løftet under en Hanukkah lys-tenning ved Jerusalems Vestmur.

- Vi forplikter oss ... å bevare Jerusalem som vår hovedstad, for å sikre landets fremtid og for å beskytte dette hellige sted, sa Herzog. - Vi vil gjøre alt for å forhindre at byen blir delt. Vi vil arbeide for byens særpreg og det faktum at Jerusalem er ikke bare steiner, forsatte han.

Livni var enda mer tydelig i sin erklæring, - Vi forplikter at - uansett hva - [Jerusalem] vil forbli vår, det jødiske folket og at den vil forbli under jurisdiksjonen til staten Israel.

Uttalelsene gjorde mange nysgjerrige, sett i lys av at både Herzog og Livni forsvarer at de imøtegår de fleste palestinske krav i jakten på en land-for-fred avtale. Den Palestinske lederen Mahmoud Abbas, som Ap anser som en ekte partner for fred, har gjentatte ganger uttalt at det ikke vil blli fred før Israel overgir den østlige delen av Jerusalem.

Likevel viser en Knesset Channel meningsmåling på mandag, at Livni, Herzog og Arbeiderpartiet enda kommer ledende ut før 17. mars valget. Om dette blir situasjonen vil Herzog mest sannsynlig bli Israels neste statsminister.

FOTO: Herzog og Livni i gamlebyen i Jerusalem, et område som palestinerne krever kontroll over i bytte for fred.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.