Jødisk jente kritisk skadd etter angrep av brannbombe

27. desember 2014 |  Israel Today Stab

Vestlige medier og noen politikere har tidligere beskrevet steinkasting og brennende Molotov cocktails (brannbomber) fra palestinere som "fredelige protester." Men en rekke hendelser de siste årene har vist at steiner og brannbomber kan drepe like lett som kuler, spesielt når de rettes mot jødiske biler som kjører på lokale motorveier.

Det er det som skjedde torsdag kveld, da palestinske overgripere kastet en brannbombe på bilen til Avner Shapira, som kom kjørende hjem til boligområdet Ma'aleh Shomron med sin 11 år gamle datter, Ayala.

Både far og datter ble skadd i angrepet. Ayala fikk tredje gradsforbrenning over det meste av kroppen og måtte plasseres i kunstig koma mens legene jobbet febrilsk for å redde livet hennes.

Innen fredag ettermiddag hadde Ayala angivelig kommet seg noe etter at legene klarte å åpne en liten pasasje gjennom hennes alvorlig forbrente hals.

Tidligere på fredag morgen stakk en knivveivede palestinske muslim to israelske politimenn etter et islamske bønnemøte på toppen av Tempelhøyden. Overfallsmannen klarte å flykte fra åstedet etter å ha stukket en offiser i nakken og den andre i hånden. Begge ofrene ble oppført som lettere skadet.

Disse to hendelsene kommer i tillegg til de mange steiner, brannbomber og andre fysiske overgrep mot jøder i og rundt Jerusalem som ikke har ført til alvorlige skader og dermed ikke blitt anmeldt.

Lokale innbyggere fortsetter å snakke om en "Stille intifada", en bølge av lav-profil terror som har rammet byens jødiske innbyggere i økende grad.

Siste Nummer

ABONNER PÅ NYHETER FRA ISRAEL TODAY

Hold deg oppdatert med hva som skjer i Israel med gratis nyheter og spesielle tilbud. Motta direkte til din e-post.